Min Sanning- kampen mot ätstörning;

12.02.2021

Dena text kan vara tiggande!

Jag har sen jag var 14år har kämpat mot mig själv. Tyvärr är jag inte ensam om detta idag finns det så många som lever med psykisk ohälsa på olika sätt. Jag fick diagnosen ätstörning bulimi och ångest djup depression självskadebeteende och så mycket mer...

Bulimi är en ätstörning som innebär att du svälter dig ena dagen andra hetsäter sedan försöker göra dig av med maten och detta ger allvarliga skador på kroppen. Det är jag och sjukdomen mott världen fort någon kommer och försöker sära på oss blir 3 världskriget ännu värre. Sjukdomen är en röst som pratar med dig den säger att vi är bästa vänner och det ska vara vi till döden. Din bästa kompis ska lyfta upp dig hjälpa dig men min bästa kompis vill sänka mig och är aldrig nöjd förens jag är död.

Trots vi är så många som lider av olika psykiska sjukdomar så är det en tabu att prata om. Därför ställer jag mig upp och berättar min historia och vissa det är okej att må dåligt. Genom livet har jag fått höra "men du ser inte sjuk ut" "Vadå det är väll bara att äta?" "Sluta larva dig det sitter bara i huvudet". Om det vore så enkelt hade inte detta varit så många som begår självmord pågrund av psykisk ohälsa. Varje år begår 1 500 självmord vilket innebär var sätta timme eller cirka fyra människoliv om dagen. 15 000 försöker ta självmord varje år. 15 000 Människor! Trot att det är SÅ många så är det än idag 2021 en tabu. I min familj talar vi inte om mina försök och ibland ökade jag att vi gjorde det...

När någon frågar hur du mår? Jag svarar alltid " Det är bra lite tröt bara" hur många svarar såhär?

Bakom "Jag är trött" finns det så mycket mer än bara fysisk trötthet. När någon säger att man är trött så blir det inga följdfrågor för det är en acceptans och alla kan relatera till det. Så när någon säger att den är tröt tänk en extra gång behöver den sova? Eller behöver den dig?

Sociala medier och samhället har bytt upp "det perfekta livet" nä inte tjock, va inte för smal, vissa hud, vissa inte för mycket hud, må bra, vara social, ät detta/inte för att gå ner i vikt... det finns så mycket som flödar igenom oss dagligen. Men det finns inte "det perfekta livet" det är du bara du som avgör hur du ska leva ditt liv. Jag är pålägga ditt men väggen har kostat mig mycket och kostar även än idag. Jag vet att livet tillbaka är en lång väg men jag vågar tro att jag kommer till mitt mål. Jag vill kunna äta utan ångest kunna ha på mig vart jag vill att få leva mitt liv som jag vill och inte som alla andra. Kom ihåg utsidan beskriver inte insidan vi alla har din historia och var stolt över den och var stolt att du står kvar trots du vill ge upp. Jag är så stolt dig!

Fortsätt kämpa!<3


"Man går ner i vikt av att dricka äppelcidervinäger"

"Man blir smal av att dricka mycket kaffe"

"Man går upp i vikt av att äta på kvällen"

"Kolhydrater som potatis, pasta, ris och bröd bör undvikas om man vill gå ner i vikt"

"Skippar man frukosten går man ner i vikt snabbare"

"Tränar du mycket kan du äta vad du vill"

"Ju färre kalorier du äter per dag desto mer vikt tappar du"

"Vissa livsmedel såsom chili och jordgubbar bränner fett"

"Om man dricker stora mängder vatten varje dag går man ner i vikt"

Varje dag kommer detta upp i mitt flöde och tänker det är inte konstigt att dagens ungdomar har så höga krav på sig...