Man tröttnar..

20.04.2021


Just nu är vi lantbrukare utsatta för stöld speciellt så är det GPS-SÄNDARE dom är ute efter. I höstas gjorde dom inbrott här hemma och tog GPS från 3 maskiner. Föra månaden va dom hos granen tog hans GPS och sprutade ner maskinen med glykol , samt bröt sig in i verkstaden och tömde. Föra veckan va dom hos en annan granne där dom tog GPS från 3 maskiner. Där klippte det även av skärmen som tillhör traktorn. GPS är i centrum just nu men vi har mycket i våran verksamhet som kostar mycket och som dom ser att man lånar pengar på att sälja.

Stöld har nu blivit en del av vårat yrke och påverkar oss enormt inte bara att dom tar verktyg för att vi ska utföra våra jobb. Detta påverkar oss psykiskt man blir så tröt på att man inte kan ha något utan att det ska bli stulet. Vi är glad att vi har försäkring som hjälper oss med nytt men det kostar oss för mycket att köpa nytt fast vi redan "har" det. En ny GPS ligger på 80 tusen sen där där 25-30% åldersavdrag (det har vi fått) sen självrisken. Vi får köpa nytt och försäkringen täcker inte hela kostnaden. Vi köper ett system för att det ska hjälpa oss men att köpa om det gör att man tappar lusten. Vi har fått köpa nya vilket har inneburit nya system vilket leder till klödd= ännu mer pengar som ska slängas fram.

(Vi är väldigt tacksamma att vi har bra verkstad och speciellt tacksam är jag för Lars. Han finns alltid tillgänglig och ger inte upp förens problemet är löst! )

Man tappar lusten och undrar vad det är vi håller på med...