Körkort igen...!

10.02.2021

Lillördag- snart helg! Vad ska ni göra i helgen? Jag ska plugga till körkort för en andra gång då jag blev av med körkortet för 1 månad sedan. Varför?

Jo i höstar var jag & Simon med i en bilolycka eller rättare satt jag "skapade" olyckan. Kortfattat i en 4vägskors skulle jag fortsätta över den korsade vägen missar en bil från höger som ligger i döda vinkeln så bilen klippte mig i sidan. Detta nerbar att den 8 januari kom domedagen jag blir av med körkortet i 1 månad. Ja det är inte så farligt att bli av med det i 1 månad men eftersom jag inte har haft det i 2 år måste jag nu ta om allt en gång till.. Risk 1 är färdig 3 timmar sitter du i skobänken och bara lyssnar.. tröttsamt men är en viktig kors. Idag var jag på Risk 2 = halkan det är betydligt roligare. För er som inte har gjort halkan så är det att du ska lära dig hur bilen fungerar när det är halt hur lång bromssträcka är i olika hastigheter. Men man får även testa på hur det är att välta med bilen och vad små saker i bilen väger vid krok i olika hastigheter. Jag utförde halkan på Ring Knutstorp där jag för första gången fick testa EL-bil. Bilarna var av märket MINI Copper en liten fräck bil alla var atumatare (vilket jag älskar). Jag kan säga när dom sa att det var elbilar vi skulle köra med blev jag lite tvek på det. Det var obehagligt för man märkte inte om bilen var igång eller ej... lägger man i växel på en vanlig bil börjar den rulla direkt utan att man rör gasen och när du släpper gasen fortsätter bilen rulla. I en elbil måste foten alltid vara på gasen släpper du den bromsar den in och lägger du den i växel så står den kvar tills du trycker på gasen. Jag kan säga det tog sin lilla tid inan man lärde sig det. EL-bil är inget som passar för mig men det är en helt olik bil än dom "vanliga" bilarna.

Så nu är den avklarad och på fredag får jag mitt läpp vilket innebär att jag får börja övningsköra så idag har jag skrivit in mig på körskola och min första lektion på tisdag. Jag hoppas att jag inte ska behöva köra så mycket utan att jag kan inom snarast boka uppkörning och uppskrivning.

Önska mig lycka till och fortsätt kämpa <3