Kan vi prata?

27.02.2021

Jag tittat mycket på TikTok kanske lite för mycket.. Jag älskar det finns så mycket roligt och konstig att titta på men igår blev jag så ledsen och så irriterad. En tjej la ut en video med texten "Jag vill bara säga det du är tjock". Jag förstår inte varför man lägger ut detta eller vad man får ut av denna video men det som jag regera mest på var i kommentarerna. Det strömmade in kommentarer där folk skrev att detta inte är okej med stor del av kommentarerna löd "Häller tjock är att ha anorexia" just denna kommentar är så fel på så många set. Läste vidare av följd kommentarerna "Du kanske ska få anorexia tjocka fan" "Gud var folk tar åt sig. HAHA hur svårt är det att garva lite och scroll vidare". För dig är det kanske bara att scrolla vidare men för den som precis gått upp 5kg i vikt den som hatar sin kropp den som har Självskadebeteendet för dom är det inte "bara" scroll vidare.

Ätstörning är så mycket mer än att vara smal. Bara för du återhämtar sig i vikt betyder det INTE att man är frisk. Detta är inte alltid en kamp som syns på utsidan. Vi får inte glömt att det är en PSYKISK sjukdom inte fysisk. Att var sjuk i ätstörning är som sagt inget man alltid ser det är på insidan den största kampen pågår. ATT VARA SJUK ÄR INGET DU VÄLJER ! DET ÄR INGET MAN GÖR FÖR UPPMÄRKSAMHET!

Vad du inte ser men det den hör vanliga kommentaren vi lägger när någon tar "för lite mat" på talriken "Orkar du verkligen att äta allt det?" "Ska du hämta mer matt?" För dig är det på skoj men i mitt huvud "Är jag så tjock" "Herregud vad mycket mat jag har tagit" "Måste svälta mig så jag blir av med maten".

Hon la ut en video som för mig inte är OK men trots det går så många personangrepp mott hon. Hon sa sin åsikt och jag och så många andra tyckte att det va så fel att trigga människor men att ge hat tillbaka löser inga problem.

Så snälla ni tänk på vad ni säger säger och kommentera en extra gång för dig är det kanske skoj för dig men för någon annan kan det ta så stor skada.

Kämpa vidare! <3

Så mycket styreke kramar till dig<3
Så mycket styreke kramar till dig<3
Trots felet med videon är det inte tillåtet att gå till personangrepp!
Trots felet med videon är det inte tillåtet att gå till personangrepp!
Inte så lätt.-
Inte så lätt.-
Bli ledsen att folk kan vara så iskall.
Bli ledsen att folk kan vara så iskall.