Hur lätt ett liv kan försvinna!

26.03.2021

Man läser i tidningen som kvinnor som blir misshandlade och våldtagna. Självbiografier om hur deras liv va med en man med som dagligen missand, våldtog, tryckte ner, förnedra mm men det är just där det slutar för många i en bok eller tidning. Historier som är så fruktansvärda som det är taget direkt ur en skräckfilm men mer än var tredje kvinna i världen utsätts för våld. Var sjätte kvinna i Sverige utsätts för våld. 

För snart ett år sedan fick jag och min familj det värsta samtalet jag någonsin kan tänka mig. En nära släkting till mig har under 4 år utstå misshandel och våldtäkt av sin sambo bara dom orden fick mitt hjärta att stanna inga ord kom bara utbrast och grät. Denna killen har en gång varit en i släkten en vi alla gillade speciellt vi barn. Under åren vad vi på och fråga när dom skulle skaffa barn för vi ville ha ett litet kusinbarn "Nä det dröjer" fick vi alltid tillsvars. Men nu känner jag mig så dum jag skäms så mycket över den meningen..  

Allt började som en tonårsförälskelse precis som vilken annan tonåring som hest jag skulle aldrig tro att den kärleken skulle utbytas mott 4 år i helvetet och jag såg inget? Alla gånger hon inte kom på kalas för hon "jobbade" så förstod vi inte bättre. 

Att sitta och höra om allt han fick hon att genomlida skär fortfarande i mitt hjärta och det kommer nog alltid leva med. Han slog hon med damsugar-skaftet tills det veck sig, han slängde ut henne ur sit egna hem, våldtog hon både vaken och när hon sov. Men varför? det kommer alltid vara den ständiga frågan. 

Nästa fråga vad gör vi i Sverige?  Polisanmälan gjordes och det tog nästa 1,5 år inan han fick förhöras och samma eftermiddag släpptes han och åtalet las ner. Han fick genomlida en eftermiddag medans hon har levt 8 år i tystnad och när hon tagit kraften att berätta så ska hon tryckas ner igen? Jag tycket det är så fruktansvärt att det går så här till. Ca 15 % av alla 28 900 anmälda misshandel eller våld! Jag älskar Sverige men jag är inte trygg att vara kvinna här. Jag vill att jag, min kusin, syster och nästa generation det ska känna sig säkert att ta bussen hem eller ta en taxi eller att gå för den delen. Idag kan vi inte det för bakom den mjuka omtänksamma manen som kör taxin du åker med hem kan bli någon helt annan och så blir man ett offer.  Jag hoppas eller jag JAG VILL att nästa generations killar ska lära sig att ett NEJ ÄR ETT NEJ! Att kvinnans kopp är hennes och inget du kan äga eller hyra och förstår du inte det? Då ska du får stora straff för det!


Fortsätt kämpa du är inte ensam!

(Detta är helt min åsikt och va tungan att skriva av mig lite då detta tyngt mitt hjärta ett tag<3)

Viktiga nummer!!

Mind - självmordslinjen
Telefon: 90101.                                           

Hjälplinjen
Telefon: 0771 22 00 60
Tillfälligt psykologiskt stöd .

BRIS - barnens telefon
Telefon: 116 111
Alla dagar kl 14-21

Akutnummer - 112
Ring 112 om du behöver akut vård eller hjälp